Kuinka vähentää melua generaattorissa?

- Nov 12, 2018-

Koska dieselin generaattorisarja on melko melua normaalin käytön aikana, sitä käytetään nyt useammin suurilla asuinalueilla. Sen vuoksi ympäristönsuojeluvaatimusten paremman ympäristön luomiseksi monien dieselgeneraattoritilojen on oltava melutasoisia. Joten, miten rakentaa dieselin generaattori talo saavuttaa melun vähentäminen?

1. Generaattorin huoneen käynnistin on hiljennettävä.

Jokaiselle generaattorihuoneelle on vähintään yksi sisäänkäynti ja poistuminen. Äänenvaimentimen näkökulmasta konehuoneen ovi ei saa olla liian suuri. Tavallisissa olosuhteissa portti, pieni ovi, alueella ei saa olla enempää kuin 3 neliömetriä, ja rakenteen pitäisi olla metallia. Erittäin voimakas äänieristysmateriaali on kiinnitetty sisäpuolelle ja ulkopinta on valmistettu metallilevystä. Äänenvaimentimen ovi on tiiviisti seinän ja oven kehyksen kanssa.

2. Generaattoriryhmän ilmanottojärjestelmä hiljennetään

Koska generaattorisarjoilla on oltava riittävä elinvoima normaalin toiminnan ylläpitämiseksi käytön aikana, generaattorin huoneen yleinen imujärjestelmä on sijoitettava suoraan generaattorisarjan poistoilmapuhaltimen ulostuloa vastapäätä. Kokemuksemme mukaan imuilma ottaa käyttöön pakotetun ilmanottoaukon. Tällöin imuilma vedetään puhallin äänenvaimentimen läpi generaattorihuoneeseen.

3. Dieselgeneraattorijoukkojen pakojärjestelmän hiljentäminen

Suurin osa dieselgeneraattoreista jäähdytetään vesisäiliön tuulettimella. Vesisäiliön jäähdyttimen lämpö on tyhjennettävä konehuoneen ulkopuolelle. Jotta estettäisiin melua pääsemästä ulos generaattoritilasta, pakojärjestelmässä on oltava poistoilmanvaihto.

4. Dieselmoottorin pakoputkisto generaattorihuoneen ulkopuolella hiljennetään:

Sen jälkeen, kun pakoputken äänenvaimennin on poistanut dieselmoottorin pakokaasun, konehuoneessa on vielä kohinaa. Poistoilma täytyy hiljentää konehuoneen ulkopuolelle tuotetun äänenvaimentimen ilmakanavaan melun minimoimiseksi. Äänenvaimentimen ilmakanavan ulkopinta on Tiiliseinärakenne, sisätila on ääntä vaimentava paneeli.

5. Dieselin pakokaasunpoistojärjestelmä:

Dieselgeneraattorin päästämä pakokaasu tuottaa tiettyä kohinaa. Häiriönpoistolaite voidaan lisätä generaattorisarjan pakokaasupäästöjärjestelmään. Samanaikaisesti pakoputkistoputki kääritään tulenkestävällä kivivillamateriaalilla, joka voi vähentää laitteen lämmönhukkaa konehuoneeseen. Lisäksi yksikön työskentelyvärähtelyä voidaan vähentää, jolloin saavutetaan tarkoitus melun vaimentamiseksi.

Ainoastaan huolellisesti tekemällä kaikenlaista edellä mainitun generaattoritalon hampaustyötä voidaan dieselgeneraattorisarjan melutaso saavuttaa siten, että dieselgeneraattorisarjan melu ei vahingoita ympäristöä ja ihmiskehoa.