Eroa todellisten ja väärennettyjen dieselgeneraattoreiden välillä

- Nov 12, 2018-

Yleinen dieselgeneraattorisarja on pääosin jaettu neljään osaan: dieselmoottori, generaattori, ohjausjärjestelmä ja tarvikkeet.


1, dieselmoottori

Dieselmoottori on koko yksikön teho-osa, jonka osuus dieselgeneraattoriosista on 70%. Se on suosituin osa huonoja valmistajia.


1.1 kannen väärennetty kone

Tällä hetkellä lähes kaikilla tunnetuilla dieselmoottoreilla markkinoilla on jäljitelmiä valmistajia. Jotkut valmistajat käyttävät näitä samankaltaisia jäljitelmäkoneita näyttämään olevan kuuluisia tuotemerkkejä ja käyttävät kannut, kuten väärennettyjä nimikilpeitä, todellista numerointia ja väärennettyjä tehdasmateriaaleja merkittävän hinnanalennuksen aikaansaamiseksi. . Jotta koneisto olisi erilainen, ammattilaisten on vaikea tehdä sitä.


1.2 Vanhan koneen kunnostus

Kaikki merkit ovat kunnostaneet vanhoja koneita, joita ammattilaiset eivät voi erottaa toisistaan.


Uudistuneessa koneessa on kuitenkin vielä joitain puutteita, kuten maali, erityisesti umpikujainen maali, jota on vaikea sovittaa alkuperäisen kanssa.


1.3 Hämmentynyt samanlaisten tehtaiden nimet

Nämä valmistajat ovat opportunistisia ja eivät uskalla tehdä kannet ja kunnostus. Ne ovat kuuluisia tehtaan nimissä ja dieselmoottorin nimessä. Ne sekoittavat dieselmoottorin nimen tehtaalla.


Esimerkiksi jotkut valmistajat käyttävät pinyiiniä tai homofoniaa tai jopa käyttävät samaa sanaa omien tuotemerkkiensa rekisteröimiseksi. Esimerkiksi tietyn Cummins-generaattorisarjan yritys, KMS-generaattorisarja jne. Ei todellisuudessa ole mitään tekemistä Cummins-moottorin kanssa, joka on juuri rekisteröity tietty generaattori Yhtiön nimi ei ole mitään tekemistä "Cummins" -merkillä. Kaikkien näiden valmistajien ostamien erilaisten dieselmoottorien avulla varustetut generaattorisarjat kutsutaan nimellä Cummins-generaattorisarja.


1.4 Pieni hevosvetoinen kori

Sekoita KVA: n ja KW: n välinen suhde. Ajattele KVA: ta KW: ksi ja myydä se asiakkaille. Itse asiassa KVA käytetään yleisesti ulkomailla, KW on Kiinassa yleisesti käytössä oleva tehokas teho ja niiden välinen suhde on 1KW = 1,25 KVA. Tuodut yksiköt käyttävät yleensä KVA: ta edustamaan voimayksiköitä, kun taas kotimaisia sähkölaitteita on yleensä merkitty KW: llä. Tästä syystä tehoa laskettaessa KVA on muutettava KW: ksi 8 kertaa.


Riippumatta yhteisten (nimellistehon) tehon ja valmiustilan välisestä suhteesta käytetään vain yhtä "tehoa" ja valmiusteho myydään asiakkaalle tavalliseen tapaan. Itse asiassa valmiusteho = 1.1x yhteinen (nimellinen) teho. Lisäksi valmiustilaa voidaan käyttää vain 1 tunti 12 tunnin jatkuvan käytön aikana.


2, generaattoriosa

Generaattorin tehtävänä on muuntaa dieselmoottorin teho sähköenergiaksi, joka liittyy suoraan lähtötehon laatuun ja vakauteen.


2.1 staattorikäämi

Staattorikäämit olivat alun perin kaikkia kuparijohtoja, mutta joustovälineiden parannuksen myötä kuparipinnoitetut alumiinirunko- johdot ilmestyivät. Kuparipinnoitetusta alumiinilangasta poikkeava kuparipäällysteinen alumiinijohdin on valmistettu kuparipinnoitetusta alumiinista, kun lanka on muodostettu erikoismuotoksella ja kuparikerros on paksumpi kuin kuparipinnoitus. Generaattorin staattorikäämi on valmistettu kuparilla päällystetystä alumiinirungosta ja suorituskyky ei ole kovin erilainen, mutta käyttöikä on paljon lyhyempi kuin koko kuparilankaan staattorikäämi.


2.2 Viritysmoodi

Generaattorin viritystila on jaettu vaiheyhdisteen herätteeseen ja harjattomiin itsensä eksitaatioon. Harjaton itseterminaattityyppi on tullut valtavirrasta vakaan herätteen ja yksinkertaisen ylläpidon eduilla, mutta joillakin valmistajilla on vielä vaiheenkestäviä generaattoreita generaattorissa, joka on alle 300 kw kustannustehokkuuden vuoksi.


3. Ohjausjärjestelmä

Tavalliset standardiyksiköt on irrotettava manuaalisesti. Kestää 10 - 30 minuuttia sähkökatkoksesta dieselgeneraattoriin käynnistämään voimansiirto.


Dieselgeneraattorisarjan automaatioohjaus on jaettu puoliautomaattiseen ja täysin automaattiseen vartioimattomaan tilaan. Semi-automaattisesti käynnistyy automaattisesti, kun generaattoriyksikkö on kytketty pois päältä ja pysähtyy automaattisesti, kun puhelu on tehty. Se säästää aikaa sammutuksen käynnistämiseen, mutta silti tarvitaan manuaalista kytkentää. Automaattinen valvomaton ohjauspaneeli on varustettu ATS-kaksoisvirtakytkimellä, joka havaitsee suoraan sähköverkon ja kytkee automaattisesti virran. Samalla se ohjaa generaattorisarjan automaattista käynnistystä ja pysäytystä ja toteuttaa automaattisen automaattisen valvonnan. Kytkentäaika on 3-7 sekuntia. Virittää.


Sairaaloissa, sotilas-, palontorjunta- ja muissa paikoissa, jotka vaativat oikea-aikaista voimansiirtoa, on oltava täysin automaattiset ohjauspaneelit.


4, lisävarusteet

Säännölliset dieselgeneraattorisarjan lisävarusteet koostuvat akusta, akun johdosta, äänenvaimentimesta, tyynystä, ilmansuodattimesta, dieselin suodattimesta, öljynsuodatuksesta, palkeista, liitoslaipasta ja öljyputkista.